Slotenmaker Poperinge

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Als je een veilig thuis wilt creëren, dan is het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) een goed startpunt. Dit keurmerk biedt namelijk een garantie dat jouw woning voldoet aan de eisen van inbraakpreventie. In deze blog zullen we jou vertellen wat het keurmerk inhoudt en welke voordelen het biedt.

Door wie is het Politiekeurmerk Veilig Wonen bedacht?

Het PKVW is ontwikkeld door de politie in samenwerking met de branchevereniging van beveiligingsbedrijven. Het keurmerk certificeert woningen en gebouwen die voldoen aan de veiligheidseisen op het gebied van inbraakpreventie. Dit betekent dat een gecertificeerde woning veiliger is en daardoor minder aantrekkelijk voor inbrekers.

De veiligheidseisen van het PKVW zijn gebaseerd op kennis en ervaring van de politie en het bedrijfsleven. Deze partijen hebben samen een lijst opgesteld met maatregelen die bijdragen aan een veiliger woning of gebouw. Deze maatregelen zijn verdeeld in drie categorieën, namelijk organisatorische maatregelen, bouwkundige maatregelen en elektronische maatregelen.

Hierbij kun je denken aan het afsluiten van ramen en deuren, het goed verlichten van de woning en het hebben van goede sloten. Willen inbrekers inbreken, dan moeten ze een duurdere methode kiezen en daar zit al enige afschrikking in. Bouwkundige maatregelen omvatten de fysieke veiligheidsvoorzieningen van een woning of gebouw, zoals inbraak werende beglazing, het plaatsen van rolluiken of het aanbrengen van veiligheidsbeslag op deuren.

Politiekeurmerk Veilig Wonen ook met elektronische apparaten

Elektronische maatregelen hebben betrekking op alarmsystemen en camerabewaking. Ook biedt deze categorie maatregelen mogelijkheden om de aanwezigheid van bewoners te simuleren, door bijvoorbeeld met behulp van slimme verlichting en timers. Elektronische maatregelen zorgen er voornamelijk voor de inbreker zich minder gemakkelijk voelt en daardoor sneller afgeschrikt wordt.

Het PKVW biedt veel voordelen voor woningeigenaren. Ten eerste verhoogt een gecertificeerde woning de veiligheid. Inbrekers houden niet van onnodige risico’s en zullen daarom liever een woning overslaan met een PKVW-keurmerk. Ten tweede verlaagt een gecertificeerde woning de kans op een geslaagde inbraak. Mocht er toch ingebroken worden, dan kan een PKVW-certificaat van belang zijn voor de verzekering. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden namelijk een lagere premie aan voor gecertificeerde woningen. Woningen met een keurmerk zijn namelijk veiliger en bieden daarom meer zekerheid aan de bewoners.

Tot slot

Draagt het PKVW-keurmerk bij aan een algemeen veiliger leefklimaat. Woningen die voldoen aan de veiligheidseisen zijn beter beschermd en dat maakt de buurt in zijn geheel veiliger. Kortom, het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een goede investering voor woningeigenaren die de veiligheid van hun huis willen verhogen. Het keurmerk biedt niet alleen bescherming tegen inbraak, maar heeft ook voordelen op het gebied van verzekering en waardevermeerdering van de woning. Dus wat houd je tegen? Vraag uw lokale slotenmaker voor hulp!

Scroll to Top